For sale

IMOBILIARE DE LUX

tranzactii, investitii si administrare imobiliara

harta site    ro    en


  Parteneri
Birou notar public Ligia Somfalean - Notaris.ro
  Cauta
ID Cautat:  


Cuvinte cautate:


Cauta imobiliare

  Curs Valutar
EUR EURO:

EUR 3,6026 RON

USDDolar SUA:

USD 2,2541 RON

  Cumpara masina
Ai casa? Ia-ti si masina!


  Newsletter
Inscrieti-va la Newsletter-ul nostru pentru a primi mereu cele mai bune oferte si stirile esentiale de pe piata imobiliara romaneasca.
E-Mail:

     Stiri imobiliare

   Casa facuta in fabrica la 400 de euro/mpc

[13-02-2007]
La cresterile pietei constructiilor inregistrate in 2006 au contribuit si casele construite pe structura usoara metalica. Comparativ cu anul 2005, vinzarile de case pe structura metalica au crescut cu aproximativ 300%“, ne-a spus Marius Rotaru, administratorul firmei SC Unic-Rotarex SRL.

Cresterile acestui segment de constructie exista, intrucit o alta firma care construieste case cu schelet metalic, Metalplast Construct, a inregistrat vinzari duble anul trecut, fata de 2005. Cu toate acestea, dezvoltatorii spera la mai bine.

„Poporul nostru este reticent la tot ce este nou, mai ales ca nu exista informatii suficiente despre aceste case“, a spus Dan Paune, directorul general al Metalplast Construct. Fundatia unei astfel de case nu difera fata de o casa construita prin metoda traditionala, cu caramida si beton, si nici fata de una construita din lemn.

„Dimensiunile fundatiei sunt influentate, in primul rind, de natura terenului de fundare si de existenta sau nu a subsolului. Incarcarile nu sint considerabil mai mici la casele pe structura metalica. Adancimea de inghet trebuie respectata la orice tip de constructie, precum si incastrarea in terenul de fundare, de minimum 20 de centimetri“, a mai spus Marius Rotaru.

Fiola chimica asigura casa

Peretii sunt constituiti, la casele cu schelet, din rame metalice usoare. Ramele sint confectionate din profile din otel zincat ambutisate la rece. „Ramele confectionate din structura metalica se fixeaza de placa de beton cu ancore mecanice si fiole chimice care asigura o fixare definitiva a casei pe fundatie“, a precizat Marius Rotaru.

Aceasta modalitate de prindere presupune fixarea unor tije filetate in fundatie care se fixeaza cu ajutorul unor componente chimice, ce formeaza un fel de adeziv. Ramele sunt prinse de fundatie din 50 in 50 de centimetri. Peretii casei pot fi confectionati la partea exterioara din placi de polistiren tencuite pe plasa din fibra de sticla sau din placi de OSB tencuite pe plasa rabit.

Placa OSB este confectionata din aschii mari de lemn presate, tratate si ignifugate. La partea interioara, peretii vor fi confectionati din placi de gipscarton in doua straturi.

Eficienta termica ridicata

Intre placarea exterioara si cea interioara se monteaza un strat de izolatie din vata sticlata caserata cu folie de aluminiu. „Peretii astfel confectionati asigura un confort termic si fonic ridicat, echivalent cu cel asigurat de un perete din zidarie de caramida plina, de 1,20 metri grosime“, a mai spus Marius Rotaru, amintind astfel un avantaj important al acestui tip de casa.

Planseele se realizeaza cu grinzi metalice dimensionate, in functie de proiect, pe care se fixeaza cu suruburi autoforante placi OSB cu grosimea de 20 de milimetri. Peste aceasta placa se asaza un strat de polistiren extrudat dens si se toarna o sapa de nisip cu ciment.

La interior, locasurile dintre grinzile metalice se umplu cu vata minerala si apoi se suspenda un tavan din placi de gipscarton, tot in doua straturi. Sarpanta poate fi realizata din aceleasi profile ca si ramele peretilor sau poate fi construita din lemn. Sarpanta se prinde de ramele peretilor cu suruburi metrice. Pretul unei astfel de case, la cheie, variaza intre 350 si 400 de euro metrul patrat de suprafata desfasurata, plus TVA.

Durata de viata

„Clientii caselor cu structura metalica fac parte din clasa celor cu venituri medii“, a adaugat Dan Paune. Potrivit directorului Metalplast Construct, pretul unei case cu schelet metalic poate ajunge si la 700 de euro metrul patrat construit, in conditiile in care casa beneficiaza de finisaje mai deosebite, precum si de o arhitectura deosebita.

„Cu cat intra mai mult metal, cu atat o casa va fi mai scumpa“, a mai spus Dan Paune, referindu-se la modelul de compartimentare a imobilului. Alte avantaje ale casei de metal sunt reprezentate de timpul de executie aproape la jumatate, fata de timpul necesar constructiei unei case traditionale cu caramizi si beton, planeitatea perfecta a peretilor, care duce la un grad de finisare ridicat, precum si tehnologia uscata.

Prin tehnologie uscata se intelege ca aceste tipuri de case pot fi construite indiferent de anotimp. „In legatura cu timpul de constructie foarte redus, trebuie retinut ca o casa metalica este construita in proportie de 90% in fabrica, 10% reprezentind punerea in opera la fata locului“, a amintit Dan Paune.

Dezvoltatorii spun ca o casa cu structura metalica poate rezista si 100 de ani ca durata de viata, in conditiile in care durata de viata a profilului metalic este de 50 de ani.

Dezavantajele metalului

Dincolo de avantajele aduse de pret si de durata de executie, pentru acest tip de constructie se specifica si unele dezavantaje. „Principalul dezavantaj al acestui gen de casa este ca nu se pot realiza suprafete vitrate foarte mari si nu se pot realiza plansee in consola foarte mari“, a spus Marius Rotaru.

Planseul in consola este balconul. „Se pot face balcoane la case de o anumita marime, in functie de portanta betonului planseului“, a precizat Dan Paune, adaugind ca exista si solutii pentru cei care vor balcoane mai mari.

www.cotidianul.ro


Print  E-mail  Save as Doc

 

Alte articole din categoria curenta:
Romnii preferă sa cumpere case de vacanta la munte
23.000 de case noi, anuntate in principalele orase din provincie
Sa fim in trend: vile ieftine cu suprafete de apartament
Cum sa ne ferim de escrocheriile cu case noi?
Contractele chiriasilor din casele retrocedate vor putea fi prelungite
Pretul constructiei este dublat de catre modificarea proiectului de casa
Casele noi, prea scumpe
O casa in Germania costa cat un loc de parcare in Capitala
Vile pentru oamenii bogati
O casa cu gradina valoreaza mai mult

 

  Oferte Speciale

Vila Dorobanti - Capitale
Vila Dorobanti - Capitale
Pret vanzare:1.500.000 EUR
Garsoniera Intercontinental
Garsoniera Intercontinental
Pret vanzare:58.000 EURPret chirie/luna:450 EUR
Spatii birouri zona Foisorul de Foc
Spatii birouri zona Foisorul de Foc
Pret vanzare:1.300.000 EURPret chirie/luna:7.500 EUR

Bicau      piata imobiliara | oferte imobiliare | stentor imobiliare | cariera | contact   
echipa | parteneri | asistenta juridica | sitemap


Copyright © CaseDeLux.ro 2005-2014
Developed by Web design Bucuresti

Anunturi imobiliare

Mortgage refinance Somfi Portal imobiliar   Constructii case   Masaj erotic Ansambluri rezidentiale   Constructii Case Ieftine   Oferte imobiliare reale   Imobiliare   Masini de vanzare   Agentie imobiliara Bucuresti   Oferte leasing imobiliar   Cabinet avocat   Spatii birouri   Garsoniere Bucuresti   Doua camere Bucuresti   Trei camere Bucuresti   Patru camere Bucuresti   Anunturi   Scouts   Company name generator   Structuri de rezistenta   Imobiliare Leasing masini Vasile Bucharest Taxi Predare leasing Dans Servicii IT Vanzare apartamente Dealer Suzuki Agentie modeling Corporation Construct Domenii Amenajari interioare Organizare evenimente Karcher Imobiliare Escort Dusseldorf Spatii comerciale Dans Lista de casatorie iPhone Retina Wallpapers Lift Servicii IT OSIM Loc de joaca