For sale

IMOBILIARE DE LUX

tranzactii, investitii si administrare imobiliara

harta site    ro    en


  Parteneri
Birou notar public Ligia Somfalean - Notaris.ro
  Cauta
ID Cautat:  


Cuvinte cautate:


Cauta imobiliare

  Curs Valutar
EUR EURO:

EUR 3,6026 RON

USDDolar SUA:

USD 2,2541 RON

  Cumpara masina
Ai casa? Ia-ti si masina!


  Newsletter
Inscrieti-va la Newsletter-ul nostru pentru a primi mereu cele mai bune oferte si stirile esentiale de pe piata imobiliara romaneasca.
E-Mail:

     Stiri imobiliare

   Teren de casa cu 8.000 de euro in jurul Bucurestiului

[15-05-2006]
Cine si-ar imagina ca se mai poate cumpara in apropierea Bucurestiului un teren de casa cu 8.000 de euro? Ei bine, se poate, si terenul respectiv are si toate facilitatile necesare unei zone rezidentiale.

In ultimii ani, au crescut constant preturile terenurilor pretabile pentru constructia de locuinte. Numai in ultimii doi ani, in zonele limitrofe Capitalei, preturile la terenurile intravilane au crescut de doua pana la cinci ori, iar acolo unde s-a facut extinderea zonei de intravilan, cresterea preturilor la fostul teren agricol a fost si de zece ori.

In afara Bucurestiului, cine cumpara un astfel de teren, pana de curand, trebuia sa achizitioneze suprafete mari, de peste 1.000 mp, fara cai de acces sau alte facilitati. Acum, insa, exista zeci de mii de loturi, cu suprafete de la 250 mp in sus, pentru care investitorii ofera cai de acces, utilitati si planuri cadastrale.

Zonele cele mai solicitate pentru segmentul rezidential sunt cele din Nord, dar in ultima perioada se observa o orientare spre sud-vest si sud, unde preturile sunt inca accesibile achizitionarii de terenuri de mici dimensiuni destinate constructiei de locuinte - in localitati ca Berceni, Magurele, Clinceni, Domnesti, Ciorogarla se mai pot intalni preturi de 20-30 euro/mp pentru terenuri intravilane construibile, in suprafete de pana in 1.000 mp.

Oferta s-a diversificat in primul rand datorita acestor parcelari, dar si datorita faptului ca s-au dezvoltat mai multe zone rezidentiale noi, in aproape toate comunele de la marginea orasului, nu doar in nord, asa cum era pana de curand.

Cererea este in crestere datorita faptului ca pe piata exista si credite pentru finantarea achizitiei de terenuri, ca preturile la apartamente au crescut constant, iar o parte din potentialii cumparatori s-au reorientat spre constructia de locuinte pe cont propriu.

Nu in ultimul rand, un numar tot mai mare de investitori straini isi plaseaza banii in imobiliare in Romania, in special in Capitala. In ultima perioada, majoritatea cumparatorilor opteaza pentru loturi mici de teren, destinate constructiilor individuale de locuinte in zone cu utilitati.

Exista si o cerere importanta de suprafete mari de teren, destinate proiectelor imobiliare rezidentiale.

Oferta de loturi cu suprafete mici, care pornesc de la 250-350 mp, in general de pana la 1.000 mp, este data de numarul mare al investitorilor in terenuri care au cumparat in ultimii ani special pentru a parcela si revinde. Pentru a avea cumparatori, acestia vand mai mult decat terenul, pe care l-au scos din circuitul agricol.

Vand "facilitatile" unei zone rezidentiale, vand de fapt certitudinea ca, acolo, unde este inca un camp sau cateva vile razlete, maine vor fi cel putin 20-30 de astfel de vile, daca nu chiar sute sau mii, asa cum prevad de multe ori planurile zonale de urbanism pe care le-au realizat.

Si prin faptul ca fiecare parcela are o cale de acces, un drum prestabilit, ofera si mai multa rigurozitate urbanistica, ceea ce duce la o armonie a viitoarelor zone rezidentiale.

Mai exista si suprafete mari de vanzare, de la 2.000 mp pana la 15.000-20.000 mp, multe aflate inca in extravilan. Preturile acestora scad cu pana la 40%, fata de cele parcelate.

In acest caz insa, terenurile necesita unele investitii, precum cadastru si intabulare pentru loturile nou create, intocmirea unui plan de urbanism zonal, scoaterea din circuitul agricol si amenajarea drumului de acces la loturi. In celelalte orase parcelarea terenurilor din zonele limitrofe se opreste la o suprafata de 500 mp.

Preturile loturilor de casa de langa Capitala

Pipera-Iancu Nicolae / 150-300 euro
Otopeni /100-150 euro
Mogosoaia /45-120 euro
Corbeanca /32-100 euro
Cernica /28-120 euro
Buftea /28-60 euro
Domnesti, Clinceni, Ciorogarla /25-70 euro

Capital


Print  E-mail  Save as Doc

 

Alte articole din categoria curenta:
Analistii imobiliari spun ca vor creste preturile pentru terenuri
Cum se alege un teren bun pentru casa
Terenuri in Baneasa pentru Becali
In provincie, terenuri agricole la pachet
Terenuri scumpe
Becali, o noua lovitura imobiliara de zeci de milioane de euro
Terenurile Capitalei sunt tot mai putine
Impozitele scot la mezat terenurile agricole din oras
Investitorii au pus ochii pe sudul Capitalei
Proprietarii nu pleaca din calea autostrazii

 

  Oferte Speciale

Vila Dorobanti - Capitale
Vila Dorobanti - Capitale
Pret vanzare:1.500.000 EUR
Garsoniera Intercontinental
Garsoniera Intercontinental
Pret vanzare:58.000 EURPret chirie/luna:450 EUR
Spatii birouri zona Foisorul de Foc
Spatii birouri zona Foisorul de Foc
Pret vanzare:1.300.000 EURPret chirie/luna:7.500 EUR

Bicau      piata imobiliara | oferte imobiliare | stentor imobiliare | cariera | contact   
echipa | parteneri | asistenta juridica | sitemap


Copyright © CaseDeLux.ro 2005-2014
Developed by Web design Bucuresti

Anunturi imobiliare

Mortgage refinance Somfi Portal imobiliar   Constructii case   Masaj erotic Ansambluri rezidentiale   Constructii Case Ieftine   Oferte imobiliare reale   Imobiliare   Masini de vanzare   Agentie imobiliara Bucuresti   Oferte leasing imobiliar   Cabinet avocat   Spatii birouri   Garsoniere Bucuresti   Doua camere Bucuresti   Trei camere Bucuresti   Patru camere Bucuresti   Anunturi   Scouts   Company name generator   Structuri de rezistenta   Imobiliare Leasing masini Vasile Bucharest Taxi Predare leasing Dans Servicii IT Vanzare apartamente Dealer Suzuki Agentie modeling Corporation Construct Domenii Amenajari interioare Organizare evenimente Karcher Imobiliare Escort Dusseldorf Spatii comerciale Dans Lista de casatorie iPhone Retina Wallpapers Lift Servicii IT OSIM Loc de joaca